Johan Lantz klar för Osby IK!
2017-05-09 20:31

Osby IK har gjort klart med ytterligare en ny målvakt inför kommande säsong. Johan Lantz, senast från Brunflo IK, kommer tillsammans med Scott Hector att vara ”di röes” målvaktspar kommande säsong. (Foto: Michael Lantz)

Johan Lantz är 22 år gammal och har fått sin hockeysfostran i AIK. I sina ungdomsår representerade han även SDE HF, vilket är en tämligen ny ishockeyförening där klubbarna Stocksunds IF, Danderyds SK och Enebybergs IF slagit sig samman. I SDE HF var han också med och vann SM-guld med deras U16-lag säsongen 2010/ 2011.


Juniortiden spenderade Johan i Timrå IK där han spelade J-18 Elit och J-20 Superelit. Under sina säsonger i Timrå IK var han även med klubbens A-lag som reservmålvakt i både SHL och Hockeyallsvenskan. Säsongen 2014/ 2015 stod han även tre matcher i Hockeyallsvenskan, med en räddningsprocent på 88,9 %.


De senaste två säsongerna har han spenderat i Brunflo IK, Hockeyettan Norra. Han har sammanlagt stått 43 matcher i Hockeyettan och trots att laget varit i botten av serien båda åren har Johans räddningsprocent legat runt 89%, vilket får anses vara bra. Laget har två år i rad spelat negativt kval och där har Johan stått 10 matcher totalt med en räddningsprocent runt 91,7%.


Johan är en välskolad målvakt som är i en ålder där han fortfarande har ett stort driv att utvecklas som målvakt. Trots sin unga ålder har han skaffat sig erfarenhet på hög seniornivå och visat att han klarat omställningen från juniorhockey till seniorhockey bra.

 

Vi hälsar Johan varmt välkommen till jubileumssäsongen 2017/ 2018!

 


Sportchefen Ted Holmgren om det nya målvaktsparet:


Osby IK är väldigt glada över vårt nya målvaktspar och har stort förtroende till att Johan och Scott kommer klara av den viktiga uppgiften att inge förtroende i försvarsspelet och givetvis att hålla puckarna från målet. Vi har fått två kompetenta målvakter som är ambitiösa med sin ishockey och som kan sporra varandra att ta kliv i utvecklingen. 


Nyhetsarkiv
Träningsmatcher klara2017-06-08 11:18