Center klar för Osby IK!
2017-05-15 21:14

Osby IK har gjort klart med centern August Höijer som följer med Johan Lantz ifrån Brunflo IK. 22-åringen blir vårt sjätte nyförvärv till kommande säsong. (Foto: Michael Lantz)

August, som fyller 22 år i sommar, är född i Sundsvall och hockeyfostrad i IF Sundsvall Hockey och Timrå IK. Juniortiden spenderade han i Timrå IK där han spelade J-18 Elit och J-20 Superelit. På 61 matcher i J-20 Superelit producerade August 23 poäng (10 mål/ 13 assist). Under åren i Timrå IK:s juniorlag var han antingen kapten eller assisterande kapten under tre säsonger. Sin sista säsong i Timrå IK tränade han även en del med A-laget och är noterad för en match i Hockeyallsvenskan.

 

De två senaste säsongerna har August spenderat i Brunflo IK, Hockeyettan Norra. Där har han på 76 matcher producerat 30 poäng (20 mål/ 10 assist). Han är en stor (187cm) tvåvägscenter som är duktig i båda ytterzonerna och användbar i samtliga spelformer som t.ex. powerplay och boxplay.

 

August har under de sex senaste säsongerna kamperat ihop med Johan Lantz som nyligen skrev på för OIK. Från ledare, spelare och Johan har vi fått mycket goda referenser kring August som hockeyspelare och person. August är en spelare som är välskolad, vill uppåt i seriesystemen och har sökt efter ett lag som är seriöst och vill framåt. Han ställer krav på sin omgivning att vara lika seriös med sin ishockey som honom och har i sina olika lag varit en ledare på och utanför isen. Vi tycker att samtliga av dessa egenskaper passar in på en spelare som vi ska ta in i vår trupp och bidra till att höja nivån för vårt A-lag kommande säsong.

 

Vi hälsar August varmt välkommen till jubileumssäsongen 2017/ 2018!


Nyhetsarkiv
Träningsmatcher klara2017-06-08 11:18