Hockeykonfirmander anno 2017

11 st från Team U 15 i Osby IK är inne i slutspurten på sin konfirmationstid. Det är inte vilken konfirmation som helst utan med en hockeytokig Pastor vid namn Ulf Ohlqvist från Ljungby.

 

Spelarna får genom pastorn lära sig Etik, Moral, Lagarbete och Vi-känsla mm vilket förankrar spelarna ännu mer vad menar med lagspel osv.

Tanken med hockeykonfirmationen är att killarna ska hinna med skola träning samt hinna med sin konfirmationsläsning vilket gör att vi är väldigt flexibla i vårt upplägg.

Varför konfirmation på detta sätt? Vi vill som kyrka hjälpa killarna till insikt om vad det står och tänker i detta med tron, det handlar mycket om att bilda sig en uppfattning och göra bra val i livet. Inte så mycket av att kunna utan att tycka och tänka om livet och tron.

 

Upplägget under konfirmationstiden är träff på måndagar i Missionskyrkan i Osby med måltid samt konfirmationslektion. Därefter beger sig OIK-spelarna ner till, ishallen för träning.

Sju söndagar får man inställa sig till gudstjänst i kyrkan samt att man har en del andra samlingar som man ska gå på t.ex. sommarhemmet på sommaren för våra trivselkvällar vid Osby sjön- Pastorn har dessutom

bjudit in spelarna till en allsvensk match i Ljungby med övernattning. matchen som man fick se var Troja-Karlskoga och efter matchen hade man bjudit in två Trojaspelare som fick berätta lite om sina liv som hockeyspelare mm.

Dagen efter var det besök på hockeygymnasiet i Ljungby och man fick ställa en del frågor ang. skolan då hockeyelever ställde sig till förfogande hur det var att gå på ett hockeygymnasium. Hur lägger man upp kostym, skola och hockey på ett bra sätt...

 

Konfirmationshelgen: 20-22/10

Vi börjar på fredagskvällen med en fest i vår kyrka vi äter gott, trivs och har en frågesport med frågor kring kyrka, hockey m.m och avslutar kvällen med att inbjuda till en Nattvardsandakt  där den som vill får ta emot gåvorna

Konfirmationsdagen som är på söndagen där vi fira en Gudstjänst och detta  kommer att ske i Borgens Biosalong. Konfirmanderna kommer att använda Osby IK:s klubbdräkt som festkläder vi tågar in och börjar vår Gudstjänst som innehåller allt vad en gudstjänst har att erbjuda samt  förhör och konfirmationsakt. Vi avslutade den offentliga delen med ett mingelkaffe i missionskyrkan.


Text: Ulf Ohlqvist & Tyrone Svensson