Lagseger mot Jonstorp
2018-02-24 16:01

Fler bilder (+27) >>
Det blev en märklig match då Osbys Team U12 gästades av laget från Skäldervikens strand Jonstorp IshF.  Hemmakillarna satte gasplattan direkt från start och hade skaffat sig en ganska behaglig första period, rent målmässigt och spelmässigt.

Ytterligare ett prov på hemmalagets effektivitet denna eftermiddag kom i inledningen på sista perioden. Kassaskåpssäkert, ja trodde många, men i hockey svänger det snabbt. Visserligen fick hemmapågarna en chans att definitivt stänga matchen då man fick spela fem mot tre, detta dock utan resultat. 

Nu började gästerna möblera om rejält i laget och med två mål genom toppning av laget gav detta resultat. Jonstorp hade ett antal som var ruggigt snabba på skridskorna och detta slog nu ut via laget två mål. 

Nu var det match igen. Jonstorp tog time out och samtidigt plockade man ut målvakten, då återstod 1.07 och samtidigt tekning i Osbys zon. Men på något sätt fick man ut pucken och med bra tryck av hemmakillarna lyckades man prickskjuta in det så viktiga målet i tom kasse...!

- Spela sarg ut och samtidigt spelar vi tillsammans så tar vi detta grabbar, orden kommer från en glad hemmacoach Christian Palmgren. Viktigt lagseger och det bådar gott inför den tre återstående kamperna.

Matcherna är: 
  3 mars Helsingborg hemma
10 mars Rögle borta
15 mars Kristianstad hemma

Lite statistik:
Skott: 18-30 (!) (9-13, 9-17)
Utv. Osby: 1x2 min Jonstorp: 2x2 min
Målvakt OIK: Emil Persson 90,00% (27/30)
Domare: William Nordquist och Alvin Palmgren +++

Text: T.S
Kryss mot Halmstad Hammers
2018-02-17 12:21
Efter den något snöpliga förlusten i förra omgången mot Kristianstad borta, kom Team U 12 tillbaka och gjorde en bra match i Halmstad Arena mot Hammers. 

Hemmalaget fick en smakstart med ledningsmål redan efter 3:17, men OIK kom tillbaka snabbt och tryckte dit kvitteringen. 
OIK:s ledningsmål tillkom på ett jättebra byte, då man bet sig fast i Halmsdtads zon i nästan en halvminut.  Den sista halvan av den första perioden blev jämn med chanser åt bägge hållen, kanske ett litet övertag för Halmstad Hammers. 

Hemmalaget kvitterade snabbt i inledningen med i andra perioden, redan efter 1:11 och dryga minten senare hade man vänt till hemmaledning. Efter 7:58 så sprätte man dit kvitteringen. Dessvärre kunde hemmalaget åter ta ledningen då drygt fyra minuter återsto, ett mycket tvivelaktigt mål, men å andra sidan är Team U 12 vana vid märkliga situationer, dessvärre gynnar det inte laget, tvärtom!

OIK tar ut "mållis" och spelare sex mot fem, vilken känsla det måste vara att stänka dit kvitteringen  
och samtidigt kul för lagledningen då man vågade plocka ut målvakten med mer än två minuter kvar att spela..

Det stannade på att lagen fick varsinn "pinne", men sett över hela var det ett rättvist resultat. 

Foto: Mikael Svensson
Text: T.S

Lite statistik: 
Skott: 26-24 (12-9, 14-15) 
Utv. Halmstad 2x2 min  Osby  1x2 min
OIK-Målvakt: Pontus Dahlström 84,62 %
Handske blev matchavgörande för U12
2018-02-03 16:19

Fler bilder (+26) >>
Det blev ett bittert slut för Team U12 i Kristianstad, man föll med flaggan i topp, trots förlusten.  En match som fick ett märkligt domareavgörande. När Osby hade hämtat upp ett tremålsunderläge, till då endast ett mål skiljde lagen åt, ett mål som domarna inte godkände. 

Inte mer att orda om detta, regler är regler (eller??!!). I och med detta fick OIK en man utvisad och då passade hemmalaget att definitivt punktera kampen. Men med en stark slutspurt kunde OIK-grabbarna snygga till slutresultatet. 

Men man hade hemmalaget verkligen på fall då målet blev bortdömt, mål där och matchen hade fått ett helt annat utgångsläge...

Ta vara på de första sju minuterna och de sista fem minuterna och bygg vidare på det...för då var ni bra!

Så det är bara att glömma detta...nu har ni fått vara med om detta också!

Bara att bjuda Halmstad Hammers på en rejäl fight i nästa kamp, också den på bortais, den 17/2

Lite matchfakta:
Skott: 32-20 (18-7, 14-13)
Utv: KIK Ingen OIK: 2x2 min

Målvakt: Emil Persson 84,38% (27/32)
Text: T.S

Uddamålsförlust mot Rögle
2018-01-21 09:42
Osby / Osby Ishall
Seriematch - C1 Division 1D Fortsättning


Det blev en jämna kamp mellan två bra lag i Osby Ishall då Rögle BK gästade.
Rögle vann till slut om än så knappt, med uddamålet. Kanske var det en liten reaktion från hemmalaget att det gick så bra i förra omgångens match borta mot Jonstorp och då speciellt i den sista perioden.

OIK:s coach Christian Palmgren sa så här efter matchen:
-Vi var inte lika på hugget som i den förra matchen, men det är små marginaler. Matchen böljade fram och tillbaka och det hade varit mest rättvist med att vi delat på poängen, men vi får försöka slå dom i Ängelholm istället. 

-Vi var väldigt nära att få in kvitteringspucken i slutet då vi plockat ut målvakten och spelade sex mot fyra, men det ville sig inte riktigt, även om det var väldigt nära ett par gånger, avslutade coach Palmgren

Nu får laget två veckors vila innan man möter Kristianstads IK på bortais, även de matcherna brukar var väldigt jämna!

Lite statistik
Skotten: 22-21 ( 10-9, 12-12)
Utv: Osby: 1x2 min RBK: 1x2 min
Målvakt:
Pontus Dahlström 90,48% (19/21)

//T.S
Storseger, efter en briljant andra period
2018-01-13 16:17
Jonstorp / Jonstorps Ishall
Bortamötet mot Jonstorp blev en målrik historia, 17 mål varav Osby stod för de flesta och bästa målen och då speciellt i den avslutande perioden.
Efter den första perioden var det lika på tre, detta sedan Osby petat in kvitteringen två sekunder före periodvilan.

Osbygrabbarna kom ut i den andra perioden med stort självförtroende och gjorde processen kort för hemmalaget. Redan efter halva slutperioden hade Osby avgjort tillställningen i Jonstorp.

Efter två raka segrar i serien, väntar nu hemmamötet mot Rögle på lördag 17.40.

Lite statistik:
Skott: 15-29 (10-6, 5-23)
Utv. Jonstorp: 1x2  Osby 3x2

Målvaktstatistik:
Vincent Bengtsson,
73,33% (11/15)OIK kom tillbaka, vann en tät match mot Halmstad Hammers
2018-01-06 17:55

Fler bilder (+23) >>
Osby / Osby Ishall

Hemmagrabbarna fick revansch från premiärförlusten i Helsingborg. Man besegrade Halmstad Hammers i en jämn tillställning där lagens båda målvakter gjorde att det blev tillknäppt från början till slut.

Men då matchuret hade tickat fram till den 15.e matchminuten i den första perioden fick matchen sitt avgörande. På 1 minut och 29 sekunder kunde hemmalaget sprätta dit två kassar vilket sedan skulle visa sig vara matchavgörande.
Det saknades visserligen inte chanser från någotdera hållen, undantaget var rinkens två målvakter som såg till att det det blev en målsnål match.

Gästerna hade en egen sjungande hejarklack som skulle hjälpa laget fram, men denna gång hjälpte det inte. Trevliga och med glimten i ögat samt positiva, trots att man förlorade!

Halmstad fick vid två tillfällen också chansen att göra mål då hemmalaget drabbades av två utvisningar i matchen, en i vardera period. För Osbypågarna väntar bortamatch mot svårspelade Jonstorp, den spelas kommande lördag (13/1)

Statistik:
Skott: 27-19 (14-8, 13-11)
Utvisningar: Osby 2x2 min Halmstad: Ingen

T.S
Dålig start gav noll poäng i Olympiarinken
2017-12-16 16:41

Fler bilder (+19) >>
Det blev inte en munter tillställning när omstarten av fortsättningsserien drog igång. Hemmalaget Helsingborg var ett nummer för stort och OIK-grabbarna hängde inte alls med...

Redan efter halva första perioden stod det klart att hemmalaget hade vunnit slaget i Olympiarinken, Man skall inte vara gnällig, men nog är det dags att börja träna skridskoåkning grabbar. 
HHC var i stort sett belägrade i OIK:s försvarzon i matchens 40 minuter, ett och annat ströanfall fick man och man blev inte mållösa. 

Det var antingen sirap eller seg kola i OIK:s ben, för det var som sagt ingen fart alls och bättre kan man, men därtill var dock HHC ett bättre lag på alla punkter denna eftermiddag.  Men å andra sidan vinner man ej heller matcher i utvisningsbåset. Hemmalaget gjorde inte mindre än fyra mål i powerplay, men å andra sidan satte OIK sitt mål i powerplay.

Glöm matchen, men ta med er lite erfarenhet av deras kvicka spel och fina passningsspel.

Utv: Helsingborg 2x2   OIK: 5x2 (+ Game Misconduct på undertecknad)

Text: T.S  
En arbetsseger för U12
2017-12-09 19:53

Fler bilder (+28) >>
Det var en arbetsinsats av U12 grabbarna då man även  vann bortamötet mot ett annars jämnstarkt hemmalag i Kristianstads IK. 

Det var dessutom två duktiga målvakter som såg till att det var match in i det sista.  
Hemmalaget gjorde  eftermiddagens första mål varpå Osby kvitterade 1 sekund för pausvilan, lite hemmaprotester blev det, men målet godkändes och det var ett rätt beslut som togs av domarna.

Sista perioden var lika jämn som den första, där det dock var ett litet övertag för de grön/vita. men Osby var giftiga i sina kontringar. Efter halva sista perioden kunde "Osbypöjkarna" avgöra matchen på dryga minuten. 

Osby drabbade i slutet av två utvisningar som gav hemmalaget spel fem mot tre, men med ett gediget arbete kunde man hålla rent framför kassen. 
Nu skall serien lottas om, så det är bara att avvakta och se vilka lag som kommer till Osby Ishall.

Skott: 28-20 (8-11, 20-9)
Utv. Kristianstad: 3x2 min Osby: 3x2 min

Text: T.S

Spelade matcher
Tor 15/3 18:00
12 - 2  
Lör 10/3 10:45
5 - 3  
Tor 8/3 18:30
1 - 1  
Lör 24/2 14:10
5 - 3  
Lör 17/2 11:00
4 - 4  
Lör 3/2 10:15
5 - 3  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Till Startsidan, 26/02 16:28