Uddamålsförlust mot Rögle
2018-01-21 09:42
Osby / Osby Ishall
Seriematch - C1 Division 1D Fortsättning


Det blev en jämna kamp mellan två bra lag i Osby Ishall då Rögle BK gästade.
Rögle vann till slut om än så knappt, med uddamålet. Kanske var det en liten reaktion från hemmalaget att det gick så bra i förra omgångens match borta mot Jonstorp och då speciellt i den sista perioden.

OIK:s coach Christian Palmgren sa så här efter matchen:
-Vi var inte lika på hugget som i den förra matchen, men det är små marginaler. Matchen böljade fram och tillbaka och det hade varit mest rättvist med att vi delat på poängen, men vi får försöka slå dom i Ängelholm istället. 

-Vi var väldigt nära att få in kvitteringspucken i slutet då vi plockat ut målvakten och spelade sex mot fyra, men det ville sig inte riktigt, även om det var väldigt nära ett par gånger, avslutade coach Palmgren

Nu får laget två veckors vila innan man möter Kristianstads IK på bortais, även de matcherna brukar var väldigt jämna!

Lite statistik
Skotten: 22-21 ( 10-9, 12-12)
Utv: Osby: 1x2 min RBK: 1x2 min
Målvakt:
Pontus Dahlström 90,48% (19/21)

//T.S
Domare
2018-01-17 12:40
 DATUMKl
Lag
Match
Domare Om det inte är någon som inte vill döma, inte kan, har några frågor eller funderingar kan man kontakta Rasmus. 
Är det så att man känner efter man har dömt sin första match och inte vill döma så kan man kontakta mig så löser jag det.

Domartillsättare: Rasmus Dahlquist  070 - 837 61 92 
Lycka till!
Storseger, efter en briljant andra period
2018-01-13 16:17
Jonstorp / Jonstorps Ishall
Bortamötet mot Jonstorp blev en målrik historia, 17 mål varav Osby stod för de flesta och bästa målen och då speciellt i den avslutande perioden.
Efter den första perioden var det lika på tre, detta sedan Osby petat in kvitteringen två sekunder före periodvilan.

Osbygrabbarna kom ut i den andra perioden med stort självförtroende och gjorde processen kort för hemmalaget. Redan efter halva slutperioden hade Osby avgjort tillställningen i Jonstorp.

Efter två raka segrar i serien, väntar nu hemmamötet mot Rögle på lördag 17.40.

Lite statistik:
Skott: 15-29 (10-6, 5-23)
Utv. Jonstorp: 1x2  Osby 3x2

Målvaktstatistik:
Vincent Bengtsson,
73,33% (11/15)OIK kom tillbaka, vann en tät match mot Halmstad Hammers
2018-01-06 17:55

Fler bilder (+23) >>
Osby / Osby Ishall

Hemmagrabbarna fick revansch från premiärförlusten i Helsingborg. Man besegrade Halmstad Hammers i en jämn tillställning där lagens båda målvakter gjorde att det blev tillknäppt från början till slut.

Men då matchuret hade tickat fram till den 15.e matchminuten i den första perioden fick matchen sitt avgörande. På 1 minut och 29 sekunder kunde hemmalaget sprätta dit två kassar vilket sedan skulle visa sig vara matchavgörande.
Det saknades visserligen inte chanser från någotdera hållen, undantaget var rinkens två målvakter som såg till att det det blev en målsnål match.

Gästerna hade en egen sjungande hejarklack som skulle hjälpa laget fram, men denna gång hjälpte det inte. Trevliga och med glimten i ögat samt positiva, trots att man förlorade!

Halmstad fick vid två tillfällen också chansen att göra mål då hemmalaget drabbades av två utvisningar i matchen, en i vardera period. För Osbypågarna väntar bortamatch mot svårspelade Jonstorp, den spelas kommande lördag (13/1)

Statistik:
Skott: 27-19 (14-8, 13-11)
Utvisningar: Osby 2x2 min Halmstad: Ingen

T.S
Dålig start gav noll poäng i Olympiarinken
2017-12-16 16:41

Fler bilder (+19) >>
Det blev inte en munter tillställning när omstarten av fortsättningsserien drog igång. Hemmalaget Helsingborg var ett nummer för stort och OIK-grabbarna hängde inte alls med...

Redan efter halva första perioden stod det klart att hemmalaget hade vunnit slaget i Olympiarinken, Man skall inte vara gnällig, men nog är det dags att börja träna skridskoåkning grabbar. 
HHC var i stort sett belägrade i OIK:s försvarzon i matchens 40 minuter, ett och annat ströanfall fick man och man blev inte mållösa. 

Det var antingen sirap eller seg kola i OIK:s ben, för det var som sagt ingen fart alls och bättre kan man, men därtill var dock HHC ett bättre lag på alla punkter denna eftermiddag.  Men å andra sidan vinner man ej heller matcher i utvisningsbåset. Hemmalaget gjorde inte mindre än fyra mål i powerplay, men å andra sidan satte OIK sitt mål i powerplay.

Glöm matchen, men ta med er lite erfarenhet av deras kvicka spel och fina passningsspel.

Utv: Helsingborg 2x2   OIK: 5x2 (+ Game Misconduct på undertecknad)

Text: T.S  
En arbetsseger för U12
2017-12-09 19:53

Fler bilder (+28) >>
Det var en arbetsinsats av U12 grabbarna då man även  vann bortamötet mot ett annars jämnstarkt hemmalag i Kristianstads IK. 

Det var dessutom två duktiga målvakter som såg till att det var match in i det sista.  
Hemmalaget gjorde  eftermiddagens första mål varpå Osby kvitterade 1 sekund för pausvilan, lite hemmaprotester blev det, men målet godkändes och det var ett rätt beslut som togs av domarna.

Sista perioden var lika jämn som den första, där det dock var ett litet övertag för de grön/vita. men Osby var giftiga i sina kontringar. Efter halva sista perioden kunde "Osbypöjkarna" avgöra matchen på dryga minuten. 

Osby drabbade i slutet av två utvisningar som gav hemmalaget spel fem mot tre, men med ett gediget arbete kunde man hålla rent framför kassen. 
Nu skall serien lottas om, så det är bara att avvakta och se vilka lag som kommer till Osby Ishall.

Skott: 28-20 (8-11, 20-9)
Utv. Kristianstad: 3x2 min Osby: 3x2 min

Text: T.S

Jonstorp vann fullt rättvist
2017-12-02 15:59

Fler bilder (+38) >>
Jonstorp vann helt välförtjänt över hemmapöjkarna och därmed fick Jonstorp sin revansch från i oktober

Hemmalaget stod inte alls att känna igen det och viljan att hjälpa varandra var som bortblåst och det var många många sega ben. Man möter ett skridskoskickligt blåklätt lag som hade många bra individuella spelare som fick fick jobba ostört många gånger i Osbys försvarszon.

Osby fick några kontringsanfall, den bästa perioden hade man mellan den
16:e minuten och tills signalen ljöd för periodslut för de första tjugo minuterna. Man passade då även på att reducera Jonstorps ledning. 

-Vet inte vad killarna höll på med, de tog inte sitt ansvar utan lämnade över det till annan spelare osv osv...Vi kan ju så mycket bättre, det har vi visat i tidigare matcher sa Linus Nilsson och kollegan Christian Palmgren höll med.

Man hade läge i andra perioden för ytterligare få in en reduceringspuck, bl a något friläge, men ibland vill det sig inte!

Visst är det så, man kan inte alltid vara på topp, så vi får hoppas att detta var en formsvacka som laget kan ändra på kommande lördag i Kristianstad. 
Grabbarna  kan bättre - det har dom visat!

Bra domare var Alvin Palmgren och William Nordqvist.  

Skott:
12-29 (6-15, 6-14)
Utvisningar OIK : 2x2 min Jonstorp: Ingen 

Text: T.S
Förlust mot Laxarna
2017-11-18 15:44
Det blev en betydligt jämnare match då Osbys Tream U 12 gästades av Laxarna från Mörrum i returmötet. Det blev förlust, men en hedersam sådan.

Hemmapöjkarna hamnade snabbt i underläge men kunde reducera i inledning av den första perioden, men Mörrum svarade direkt. Hemmalaget hade en ypperlig chans att knapra sig närmare blekingelaget då man fick spela fem mot tre i två minuter, det blev dock bara några halvchanser.
Mörrum kunde öka på sin ledning då man var fullt manskap på isen och då med lite tur göra mål. Osby hade betydligt mer chanser och var mer skottvilliga denna gång än i mötet i Mörrum. 
Skotten vanns av gästerna med  18-26 i en vänskaplig match.

Nu har grabbarna spelledigt till den 2 december då Jonstorp gästar Isladan i Osby.

Matchbilder finns här >>>

Text:T.S
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 20/1 17:40
1 - 2  
Lör 13/1 11:10
4 - 3  
Lör 6/1 14:10
2 - 0  
Lör 16/12 11:45
9 - 1  
Lör 9/12 16:00
1 - 3  
Lör 2/12 14:10
1 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Osby Ishockeyklubb, 31/12 13:36