Bemanning Rinkdansen
2018-04-13 08:31
U13 har fått tilldelat sig att bemanna inför Rinkdansen den 17/5 kl.17:30. Minst en förälder från varje spelare. Dagen efter Rinkdansen dvs. 20/5, ska vi bemanna med 2 personer. Någon frivillig till dagen efter? Arbetsschema ligger under dokument. 

Trots en bra start blev det totalstopp för U 13 i sista perioden
2018-02-18 13:58

Fler bilder (+12) >>
Det blev en märklig match mot Landskronalaget IF Lejonet. Hemmakillarna fick en smakstart och man hade trodde att matchen var körd för gästerna redan efter åtta minuters spel. Hemmagrabbarna visade upp ett vägvinnande spel som man trodde skulle bli en mumsbit. Det blev tvärtom och Lejonet fick sin revansch från förlusten hemma! 

- Vet inte vad som hände efter deras första mål, sa Osbycoachen Jani Palmroos. Vi tappade allt både koncentrationen och spelet var som bortblåst, kanske en liten reaktion på att spela två matcher på två dagar. 

Visst var det så, hemmakillarna stod inte alls att känna igen och efter reducering nummer två så var det precis som luften gick ur laget. Visserligen vaskade man några få halvchanser, dock utan resultat.

Bara att glömma det här och ta itu med nästa matcher som blir på dansk mark. Två matcher där också på två dagar KSF Copenhagen och Rödövre SoIK. Matchdatum är 2 och 3 mars. Bara att ladda batterierna boys!

Nu lite matchfakta:
Skott: 15-21 (9-11, 6-10)
Utv. Osby: 3x2 min Lejonet: Ingen
Osbymålvakt: Pontus Dahlström 66,67 %
Domare: Måns Harneborn & Jesper Forslund  +++(+) i en lättdömd match

Text: T.S
Bra teamkänsla av U13 gav poäng mot serieledande Lund!
2018-02-17 21:51
En bra laginsats rakt igenom och framför allt en bra sista period gav man serieledande Lund Giants en match till slutsignalen. 
Lagen följdes åt i målprotokollet och det skilde aldrig mer än ett måls övervikt för någotdera lagen.  
Man har omgång två och match två för OIK hemma mot Lund som blev rena rama mumsbiten för Lund, men hela laget har rest sig betydligt match efter match. 
Underläge med ett mål efter halva sista perioden, då tog osbycoachen Jani Palmroos timeout. Fyra minuter senare dundrar man in kvitteringen  som också blev slutresultatet, bra timing igen....

OIK-ledaren Krister Persson sa så här:
- Vi fick "bara" en poäng....

Vilket tyder på att OIK skulle haft full pott! 

Ny match imorgon (söndag 18/1) då Landskronalaget IF Lejonet gästar Osby ishall.

Lite matchfakta:
Skott: 25-20 (11-13, 14-7)
Utv. Lund: 3x2 min Osby: 3x2 min
OIK Målvakt: Emil Persson 84 %

Text:
T.S
Mörrum vann rättvist mot Team U13
2018-02-08 21:13

Fler bilder (+9) >>
OIK-grabbarna fick inte sin revansch på Mörrum på hemmais efter mötet i Mörrum. Efter en dålig första period som gav gästerna ett litet försprång målmässigt och med mål redan efter 32 sekunder, kom hemmalaget tillbaka i andra, men lyckades inte få till det i avsluten.

- Vi måste sätta våra chanser och då hade kanske matchbilden sett annorlunda ut sa OIK-coachen Jani Palmroos.

Så rätt så, OIK hade ett par riktigt giftiga chanser att "sprätta" dit en kvitteringspuck, men istället kunde Mörrum definitivt punktera match genom mål i tom kasse. 

Osbygrabbarna har tre riktigt bra matcher bakom sig innan denna förlustmatch, så visst var det är lite av en reaktion, men man hade Mörrum på gaffeln i slutskedet av matchen, då gäller som sagt att sätta dit "trissan", men denna gången ville det sig inte, sedan var Mörrum en skridskoskickligt lag och bortasegern var rättvis.

Nästa match enligt spelschemat är den 17/2 mot Lund Giants på bortais.

Lite matchfakta:
Skott: 17-16 (10-8, 7-8)
Utv. OIK: 2x2 min: MGOIS: 2x2 min
OIK Målvakt: Pontus Dahlström  68.75 % (11/16)
Domare: Rasmus Dahlqvist, Osby och Måns Harneborn, Osby  ++++

T.S
 
Bästa matchen av Team U13-seger över Rögle!
2018-02-04 15:07

Fler bilder (+16) >>
Det blev en riktigt rysarmatch då hemmagrabbarna visade upp sitt allra yttersta och kunde vinna till slut. En match där OIK hamnade i underläge direkt efter ett Röglemål redan efter 26 sekunder. Osby kvitterade snabbt och så höll det på till den 30:e spelminuten då OIK kvitterade för femte gången och två minuter senare hade man vänt matchen - och man höll undan matchtiden ut!

-En rikigt bra match från oss sa en glad OIK-coach Jani Palmroos. Vi kämpade och slet och gav aldrig upp och segern ger oss positiva vibbar för framtiden. Vi kan uppträda som ett lag det har vi visat nu i de senaste matcherna och visst det kommer tuffare matcher framöver men vi står bra rustade nu sa Jani.

Sammantaget var detta den bästa match jag sett Team U 13 presterat och Rögle var ingalunda ett dåligt lag tvärtom, men hemmagrabbarna gav aldrig upp slaget. man hörde skott som klingade i stolpen, puckar som låg på mållinjen så visst tänkte man att skall man ändå få lite tur med sej någon gång...

OIK-segern var rättvis, det grundar jag på att laget var mer det spelande laget rakt igenom och alla kämpade och slet för VARANDRA och det är viktigt.
- Det var finsk sisu sa coach Palmroos och skrattade.

Kommande torsdag (8/2) har man Mörrum hemma och där har man revansch att ta - bara på med arbetsstället och jobba som ni gjorde idag mot Rögle!

Lite matchstatisk:
Skotten: 28-27 (16-13, 12-14)
Utvisningar OIK: 1x2 min RBK: 3x2 min + 1x10 min
Målvakt OIK:  Emil Persson  81,48 % ( 13/16)
Domare: Måns Harneborn, Osby & Max Brolin, Finja.  Betyg: ++++

Text: T.S
Bra spel av Team U13 - gav andra raka segern!
2018-01-24 22:27

Fler bilder (+27) >>
Rögle BK på bortais är inget lätt uppgift, men Osbygrabbarna ville annat och man malde ner hemmalaget efter konstens alla regler.  Segern var odiskutabel och matchen var över redan efter den första perioden då OIK skaffat sej en betryggande ledning.

Visserligen reducerade de grön/vita, men drygt tre minuter senare hade "Osbypajkarna" ökat på med ytterligare pyttsar x 3.

- Vi spelar riktigt bra nu, sa OIK-coachen Jani Palmroos efter segermatchen. Vi spelar som ett lag och tar för oss utmed sargen och på så vis får stopp på många anfall, det var en prickfri insats från alla spelarna.

Så sant så...det är riktigt roligt att se laget och framför allt är det ett lag, där alla får medverka på ett eller annat sätt - kul!

Många av målen tillverkades av ett rent lagmaskineri och det är bara att fortsätta på den banan och speciellt i den andra delen av första perioden (då matchen fick sitt avgörande) var det riktigt fina mål.

Och att vinna ger råg i ryggen och det kommer tuffa matcher framöver och då måste man spela som ett lag, men matcherna mot Lejonet och Rögle har definitivt stärkt laget...

Lite statistik
Skott: 21-36 (10-24, 11-12)
Utv. Rögle: 3x2 min Osby: 1x2 min
Målvakt:
Pontus Dahlström,  90,48% (19/21)

Text: T.S
Äntligen seger för U 13 - besegrade Lejonet
2018-01-18 21:06

Fler bilder (+23) >>
Landskrona Ishall / IF Lejonet
Osbygrabbarna vann en viktig seger på bortais mot Landskronalaget, IF Lejonet. En seger som var helt rättvis, även om det blev lite väl onödigt spännande i slutet. Hemmalaget tog ut målvakten för att få in en kvitteringspuck, men de gul/svarta höll undan och bärgade en viktigt seger.

Det var ett helt annat lag som åkte in på isen och man visade prov på fint lagarbete och det bådar gott inför stundande matcher. En matchstart som var helt i OIK:s favör, vilket annars varit tvärtom i de andra matcherna då man snabbt hamnat i underläge både med ett och två mål...

Men det var roligt att se grabbarna och segern kunde inte komma bättre...

-Vi spelad bra i de första femton minuterna i den den första perioden. Och vi startade bra i andra också, tyvärr blev det lite väl onödigt spännande i slutet. En viktigt seger och rättvis sådan sa Jani Palmroos som berömde alla i teamet!

Osby hade en tremålsledning en bra bit in på andra perioden, Osby blev lite stillastående och man bjöd man in hemmalaget målmässigt, men "Osbypajkarna"höll undan. 

Närmast väntar Rögle på bortais den 24 januari....


Lite statistik
Skott: 25-17 (10-10, 15-7)
Utv. Lejonet:1x2 min Osby 3x2 min

Målv. Emil Persson 84,00% (21/25)

Text: T.S
Spelade matcher
Lör 17/3 15:40
Tis 13/3 18:45
2 - 2  
Ons 7/3 19:20
4 - 2  
Lör 3/3 12:30
5 - 5  
Fre 2/3 20:15
4 - 2  
Sön 18/2 11:40
4 - 7  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Till Startsidan, 26/02 16:28