Äntligen seger för U 13 - besegrade Lejonet
2018-01-18 21:06

Fler bilder (+23) >>
Landskrona Ishall / IF Lejonet
Osbygrabbarna vann en viktig seger på bortais mot Landskronalaget, IF Lejonet. En seger som var helt rättvis, även om det blev lite väl onödigt spännande i slutet. Hemmalaget tog ut målvakten för att få in en kvitteringspuck, men de gul/svarta höll undan och bärgade en viktigt seger.

Det var ett helt annat lag som åkte in på isen och man visade prov på fint lagarbete och det bådar gott inför stundande matcher. En matchstart som var helt i OIK:s favör, vilket annars varit tvärtom i de andra matcherna då man snabbt hamnat i underläge både med ett och två mål...

Men det var roligt att se grabbarna och segern kunde inte komma bättre...

-Vi spelad bra i de första femton minuterna i den den första perioden. Och vi startade bra i andra också, tyvärr blev det lite väl onödigt spännande i slutet. En viktigt seger och rättvis sådan sa Jani Palmroos som berömde alla i teamet!

Osby hade en tremålsledning en bra bit in på andra perioden, Osby blev lite stillastående och man bjöd man in hemmalaget målmässigt, men "Osbypajkarna"höll undan. 

Närmast väntar Rögle på bortais den 24 januari....


Lite statistik
Skott: 25-17 (10-10, 15-7)
Utv. Lejonet:1x2 min Osby 3x2 min

Målv. Emil Persson 84,00% (21/25)

Text: T.S
Domare
2018-01-17 12:44
 DATUMKl
Lag
Match
Domare Om det inte är någon som inte vill döma, inte kan, har några frågor eller funderingar kan man kontakta Rasmus. 
Är det så att man känner efter man har dömt sin första match och inte vill döma så kan man kontakta mig så löser jag det.

Domartillsättare: Rasmus Dahlquist  070 - 837 61 92 
Lycka till!
Bekväm seger för de danska gästerna
2018-01-14 14:59

Fler bilder (+19) >>
Tredje raka förlusten var ett faktum för Osby IK: U 13 när KFS Köpenhamn gästade Osby ishall.
Matchen var i det stora hela avklarad redan efter 5.59, trodde många. Men Osbys vilja och mer beslutsamhet gav laget råg i ryggen och man åt sig bara närmare och närmare Köpenhamn, och innan periodvila skiljde det bara ett mål.

Lite olyckligt kunde gästerna redan efter 23 sekunder peta in ytterligare en kasse, men åter igen reducerade hemmalaget. Men när sedan OIK fick spela 5 mot tre fick gästernas forward åka solo genom hela osbylaget och vispa upp gästernas segerpuck.
Gång på på gång hörde man osbytränaren Jani Palmroos skrika:
- Passa pucken, passa pucken...

Så sant, så - hockey är ett lagspel och det går inte att köra solo då man spelar powerplay mm, ner med puck och jaga, ungefär så eller passa...med lite mer skärpa genom lagsamarbete "kanske" det hade gått vägen, även om det rann iväg lite onödigt i slutet.

Bara att träna och åter träna, dessutom är har laget hamnat i en betyligt bättre serie än den innan jul och det har man sett i det  fysiska spelet, det såg man prov på ett par gånger i matchen.

Lite statistik:
Skott: 34-21 (18-7, 16-14)
Utv. Osby: 1x2 min Köpenhamn: 5x2 min
Domare: Rasmus Dahlquist & Måns Harneborn (+++)

T.S
Förlust mot Lund Giants
2018-01-07 12:56

Fler bilder (+43) >>
Osby / Osby Ishall

Det ville sig inte riktigt denna gången heller, nu mötte man ett passningsskickligt och rörligt Lundalag, och gästernas seger vad odiskutabel.

Mycket av första periodens spel var förlagt i Osbys zon och hemmamålvakten stod för den ena räddningen efter den andra, men till slut fick han kapitulera, Man ser förändring i killarnas inställning och det måste till betydligt mer  "jä...anamma" och inte minst måste man ta för sig betydligt mer och att passningarna måste bli bättre.

Dessutom möter man betydligt bättre lag nu i denna serie än den man hade innan juluppehållet. Hemmatränaren Jani Palmroos är lite fundersam vad som hänt.
- Ja jag vet inte, men vi kan mycket mycket bättre än så här, vi bjuder inte upp kamp och vi saknar lite av det där lilla extra, men vi får jobba på det. Sedan är det är tur att killarnas vardag blir som vanligt igen.

Samtidigt måste man berömma Lund Giants för deras spel. Ofta var det omakerade Lundspelare framför Osbykassen och samtliga mål tillkom på att inte hemmakillarna var tuffare i sitt agerande framför kassen.
Allting kan bara bli till det bättre, en bit på den vägen visade Osbygrabbarna den sista halvan av matchen....bara att fortsätta så, fast ändå lite bättre!

Statistik:
Skott: 19-34 (7-19, 12-15)
Utv. Osby: 1x2  Lund: 3x2  

T.S
Uddamålsförlust i en tät och tuff träningsmatch
2018-01-03 22:44
(Porträttbilden) En ledsen Lotuz Sundin Stensson som fick kasta in handduken efter knappt två perioder, detta efter en ful tackling.
Diö / Diö Ishall

Istället för träning gjorde spelade man träningsmatch mot Diö Hockey, man spelade tre perioder på 15 minuter. Det var betydligt bättre än den i lördags i premiärmatchen i serien mot Mörrum borta, men OIK-grabbarna kan bättre.

Chanser saknades inte från något av lagen och man följdes åt i målprotokollet, hemmalaget kunde dock avgöra med ett sent mål i den tredje perioden.

Matchen i sin helhet bjöd på fina mål, men det blev också en del tuffa tag kring sargen och ute på rinken, stundtals lite väl hårt. OIK-backen Lotuz Sundin Stensson (porträttbilden) fick känna på en
total överkörning vid sargen som gav hemmaspelaren 2+10 min, det skulle definitivt renderat i matchstraff. Lotuz hade spelat färdig efter två perioder, och lämnade Diö ishall haltande.

-Och vi som skall åka till fjällen ikväll, sa Lotus. Hoppas att det inte är så farligt, får vila några timmar nu så får vi se.
Osbybacken Lotuz,  såsom de andra i laget är tåliga grabbar, men de så kallade onödiga tacklingarna tar illa. Bara att krya på dej Lotuz och hoppas att du får bra dagar fjällen och att knäet är ok.

Ett träningspass på fredag innan det är dags för hemmapremiär i den nya serien: 
B2 Division 1 Slutspel. Man gästas av Lund Giants på söndag och nedsläpp är det 11.10 

T.S

Förlust i omstarten mot Mörrum
2017-12-30 15:52

Fler bilder (+10) >>
Mörrum/Jössarinken
Det var ett för dagen tamt Osbylag som föll mot ett piggare hemmalag Mörrum GoIS. Och det stod redan klart efter matchens första period att Mörrum plockat hem tvåpoängaren. Andra hälften blev bättre från Osbys sida varpå hemmalöaget slog av på takten en aning, men de chanser som Osby skapar borde man sprätt dit någon "balja", men ibland är det bara stolpe ut osv..

- Vi gör ett par individella missat i egen zon som bäddare för ett par enkla mål sa OIK-coachen Jani Palmroos. Men vi var inte alls på bettet idag, bara att ladda om till nästa match.

Mörrum hade en bra perioden från den sjätte matchminuten till matchuret tickat fram till 11.59 av den första perioden då man i princip lyckades med allt och innan pausvilan hade man drygat ut målmässigt.

Osby fick dessutom chansern vid två tillfällen i andra perioden spel fem mot fyra, detta dock utan resultat. Men det är bara att ta nya tag, nu väntar Lund Giants hemma den 7 januari, ett Lund som även de fick en förlust i sin premiärmatch hemma mot Rögle, i serien B1 Division 1 Slutspel.  

"Lite" Matchfakta
Skott; 19-10 (9-3, 10-7)
Utv. Mörrum 2x2 min Osby: Ingen

T.S
U13 - Seriesegrare efter målfest i Höör mot Frosta
2017-12-10 14:51

Fler bilder (+37) >>
Det krävdes endast en halv period för osbygrabbarna att ha spelat hem segern i matchen först och främst, men också seriesegern.

Osbycoachen Jani Palmroos förmedlade följande i omklädningsrummet efter matchen så här:
- Vi gör ingen bra match, men det räcker idag. Men det roligaste är att vi vann serien sa Jani

Det utbrast en enorm glädje i omklädningsrummet och nu väntar spel i en högre "liga".

Matchen, ja vad skall man säga, det var för stor skillnad lagen i mellan och redan efter 3.28 hade man gjort tre mål som sedan följdes med ytterligare "baljor" som sedan skulle punktera föreställningen i Höörs Ishall redan efter 11.38.

Det var bara att spela av matchen och göra det bästa av det och sedan hålla tätt bakåt vilket man också gjorde.

Positivt var också att man spelar med kroppen utmed sargen vilket kunde stoppa de få attacker Frosta hade och att man inte hade en enda utvisning,

Frostas klubbmärke är ju som bekant en Isbjörn och nog var det kallt i hallen, isbjörnarna hade mått bra, men det gjorde också OIK:s U13 som i och med segern kan titulera sig som seriesegrare, GRATTIS grabbar!

Nu är det bara att ladda om till nästa serie.

Det är lika roligt på matcher, hemma som borta att få träffar dessa fantastiska positiva människor som mor, far, mormor, morfar, farmor, farfar + övriga som ger sitt stöd till sina grabbar på isen och ledarna naturligtvis -  kul att ni är där och stöttar och hejar fram "pågarna"!

Text: T.S
Kommande matcher
Spelade matcher
Tor 18/1 19:30
Sön 14/1 12:40
5 - 8  
Sön 7/1 11:10
2 - 7  
Ons 3/1 18:30
Lör 30/12 11:40
6 - 0  
Sön 10/12 12:00
0 - 14
Kommande aktiviteter
Match, Akademihallen, 24/01 19:15
Isträning, Ishallen, 26/01 20:00
Match, Osby Ishall, 04/02 11:40
Match, Osby Ishall, 08/02 19:30
Match, Lunds Ishall, 17/02 14:40
Match, Osby Ishall, 18/02 11:40
Nyheter från föreningen
Osby Ishockeyklubb, 31/12 13:36