Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli ishockeydomare!
2020-08-12 18:00

Vill ni bli en mer komplett ishockeyspelare, tjäna lite egna pengar samt utveckla ledaregenskaper eller bara göra det roligaste som finns, att döma ishockey? Då ska ni läsa igenom detta.

 

För att kunna genomföra en match överhuvudtaget så behövs det helt enkelt domare, och med rådande domarbrist så skulle ert val av att bli domare vara mycket välkommet då det inom ishockeyn råder en stor domarbrist.

 

Vi behöver helt enkelt bli fler domare och har man inte tagit steget till att prova på att döma så får man ju inte heller veta vad man går miste om, nämligen det roligaste som finns:

 

Att få döma ishockey!

 

Domarens största uppgift är att se till att ishockeyn spelas på ett så säkert men också på ett så rättvist sätt som bara möjligen går.

Det finns även mängder av fördelar av att döma ishockey och listan kan göras lång:

 
• Spelare som tar sig an att börja döma ishockey bidrar inte bara till att ishockeyn får fortsätta att leva utan utvecklar samtidigt goda ledaregenskaper utöver det att hen blir en så mycket smartare spelare, då man på köpet får en större förståelse till varför domaren dömer som hen gör.

• Detta gäller ju även laget man spelar i som i sin tur nu kan få frågor lösta internt utan att behöva påkalla domaren varje gång en fråga dyker upp. Helt enkelt ett mer professionellt lag.

• Pengar är inte allt men man tjänar även en slant på att döma. 

• Om man en dag bestämmer sig för att sluta spela ishockey så erbjuds man ju att ha kvar kontakten med ishockeyn och kanske man en dag vill spela igen.

• Lag som har utbildade domare får så många gånger ett försprång gentemot de lag de möter då dessa kan förklara för tränare samt medspelare att inte haka upp sig på fel. De kanske istället bidrar till att laget gör den där sista kvitteringen eller vinstmålet i slutet av matcherna.

Helt enkelt för att laget ges möjlighet att lägga all energi samt fullt fokus på matchen och inte på domaren, som så många gånger händer.

• Laget blir helt enkelt mer professionellt i sitt utövande av sporten.


Listan av fördelar kan göras hur lång som helst.

Om ni är nyfiken på att prova på eller om ni har några frågor så ska ni inte tveka med att kontakta mig som DAIF (domaransvarig i förening):

rasmus.dahlquist@yahoo.com


För att bibehålla sin domarlicens så måste man genomgå en årlig utbildning som sker inför varje säsong där förfrågan skickas ut under sommaren. Här är det dessutom ett ypperligt tillfälle att passa på att anmäla sitt intresse som ny domare.


Glöm inte att vi även söker vuxna som vill börja döma! Så ta nu ett av de bästa stegen i ditt liv och bli en ishockeydomare!

Med vänlig hälsning

Rasmus Dahlquist

DAIF Osby IK


 

Nyhetsarkiv
Domarutbildningar2020-08-28 14:40
Bli ishockeydomare!2020-08-12 18:00
Säsongen är slut!!2020-03-22 15:33
Ny säsong igång!!!2019-09-19 21:21
Sista veckan2019-03-25 09:19
DOMARE 18/192018-10-15 15:25