Osby Ishockeyklubb
Osby IK är en ishockeyförening som bildades 1967. Det innebär att vi under kommande säsong firar 50-årsjubileum. Föreningen har spelat fyra säsonger i det som motsvarar Hockeyallsvenskan idag och 15 säsonger i division 1.
Säsongen 2017/ 2018 spelar Osby IK i division 2 södra B.

Truppen består just nu av 24 spelare där 8 av spelarna har Osby IK som moderklubb. 

Vi hälsar vår publik välkomna till jubileumssäsongen 2017/ 2018!

Vi ses i hallen!
Sportgruppen och ledarstaben, Osby IK:s A-lag

Vinst på straffar i Värnamo
2017-09-24 20:28
Värnamo - Osby IK (2-3 e. str 0-1, 2-0, 0-1, 0-1)

Period 1
En välspelad period där vi gör mycket rätt saker. Får press på Värnamo i offensiven och i egen zon håller vi det kreativt och löser situationerna vi försätts i. Vi kunde haft mer än ett mål med oss ur denna perioden efter flera heta chanser att trycka dit dem.

Period 2
En period som liknar andra perioden i föregående match borta i Mörrum. Vi stressar upp oss i onödan och börjar falla ur spelramen och tar slarviga och själviska beslut. Situationer jobbas inte klart och perioden kan summeras med 2 mål till Värnamo. Johan Lantz finns där i kassen som en oerhörd trygghet när det väl behövs precis som en målvakt måste. Viktigt här att vi förstår vikten av att spela klart situationerna på banan och inte låta tålamodet tryta.

Period 3
Här kommer vi upp oss ordentligt och börjar lösa situationer mycket bra igen, kreativt och rejält spel i försvarszonen sen samtidigt aggressivt och energifullt framåt. Här snackar vi tålamod och vi tar oss tillbaka och kvitterar med 10 kvar av tredje. Kunde mycket väl haft en avgörande puck i Värnamos kasse också men får nöja oss med lika resultat efter full tid.

Övertid
Här tar Värnamo taktpinnen med en gång och vi blir lite avvaktande och ligger lite långt ifrån våra markeringar i 4mot4 spelet. Värnamo har någon bra chans här men Lantz är het i kassen återigen.

Straffar
Kapten Foder tar inledande straffen och gör inget misstag, trycker den ribba in på Värnamos för övrigt duktiga målvakt. Lantz räddar Värnamos kommande två straffar medans Erik Jönsson läckert lurar Värnamo keepern att öppna femte hålet och myser enkelt den in i kassen.

Tankar:
När vi förstår vad vi som lag står för och vad vi verkligen är duktiga på är vi otroligt jobbiga att möta. Kreativiteten i f-zonen samt tyngden i forecheck och anfallszon. Andraperioderna har varit lite knackiga senaste två matcherna och det måste vi reda ut. Men för övrigt 4 av 6 perioder med bra hockey senaste två kamperna! Nu slipar vi vidare på detaljer inför seriestarten mot Lund borta. Poäng på spel gör det hela ännu bättre!
Mörrum GOIS - Osby IK (3-4)
2017-09-16 00:11
Tjyven nätar igen.....
Blev seger med 3-4 borta i Mörrum efter en stabil arbetsinsats!

Första perioden gör vi det tufft för Mörrum genom vår energiska hockey och fysiska närvaro. 0-1 och 0-2 kommer på liknande sätt där vi vänder spelet otroligt snabbt från egen zon, Axel Blomqvist och Jesse Jormanainen kan genom ett friläge var överlista Mörrumskeepern och sätta första periodresultatet 0-2.

Andra perioden inleder vi åter igen tryggt och rejält där jag tycker vi har bra koll på Mörrum som är ett bra ishockeylag. Vi får utdelning till 0-3 genom Oliver Nilsson som dyker upp på en retur och gör inget misstag. Sista 10 av perioden tar Mörrum över taktpinnen och börjar spela lite desperat ishockey där vi får jobba hårdare i varje situation. Utdelning får Mörrum i powerplay där dem är ett väldigt vassa. Perioden slutar 1-1 med ställning 1-3 totalt.

Tredje perioden går till hemmalaget för kvällen. Vi blir lite passiva i våra beslutstagande och frångår stundtals våra linjer i spelet, framför allt i egen zon där vi har klara uppgifter att utföra men stundtals i denna perioden avviker man från dem eller gör dem halvdant. Hockey är en all-in sport där du måste ta initiativ och göra dem bestämt, går inte att göra saker halvhjärtat. Här har vi att förbättra sett från tredje perioden. Vi får in 1-4 puck via Tjyven sen pressar Mörrum för fullt och får utdelning två gånger och det blir lite nerver i matchen. Slutresultat 3-4 helt rättvist sett ur ett helhetsperspektiv och ett Osbyhjärta!

Tankar: Stort steg i rätt riktning för vår del. Gillar vår energi över hela banan mestadels av matchen, vi gör det jobbigt för Mörrum att hitta den tid och plats dem gärna vill ha där ute. Killarna börjar se lite tryggare ut i vårt spelsystem och man kan se stor skillnad från bara en vecka tillbaka! Arbetsmoralen i gruppen är enorm och med det kommer också utveckling! Ser fram emot en veckas träning och sen åter få ställas mot Värnamo. 
Andra träningsmatchen en lärdom rikare!
2017-09-04 11:15
Osby IK - Värnamo (0-3, 0-1, 1-2)
Skott 33-28

Söndagens drabbning med Värnamo slutade med en 1-6 förlust. 
Vi har svårt att komma tätt på Värnamo i vår forecheck då dem släpper puck väldigt snabbt och smart mellan varandra, Stundtals tajmar vi pressen bra och då får vi tryck på dem i deras zon. Men allt för ofta kunde Värnamo enkelt spela puck ur zon till farliga anfall. Jobbet att hålla en bra "gapcontrol" mot motståndarnas forwards är något vi behöver lägga vikt vid, detta för att kunna sätta den hårda press direkt vid ingång i vår defensiva zon. 
Försäsong bjuder på varierade resultat precis som för alla lag, en match som denna är en match man kan ta mycket hjälp av. Utvärdera situationer via videoanalys och helt enkelt lära sig av ett kvalitativt hockeylag som Värnamo. 

Veckan som kommer lägger vi fokus på sakerna vi behöver jobba ytterliggare på och förbereder oss för en ny match nere i Tigerdome onsdag kväll!

/Higgins
Korvgrillning på Familjens Dag!
2017-09-04 11:12
Tack till samtliga som hjälpte till denna lördag med korvgrillningen utan för Coop. Dagen slutade med rekordförsäljning!
Förlust på straffar i första träningsmatchen
2017-08-31 16:30
Det var oavgjort, 1-1, efter 65 spelade minuter i årets första träningsmatch där Jonstorp stod som motståndare. I straffläggningen satte Jonstorp båda sina straffar, medan OIK missade sina två. 
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 24/9 16:00
2 - 3  
Fre 15/9 19:00
3 - 4  
Ons 6/9 19:00
7 - 2  
Sön 3/9 16:00
1 - 6  
Ons 30/8 19:00
1 - 2  
Sön 26/2 16:00
6 - 1  
Nyheter från föreningen
Osby Ishockeyklubb, 22/09 11:55 
Osby Ishockeyklubb, 22/09 11:51 
Osby Ishockeyklubb, 22/09 11:30 
Osby Ishockeyklubb, 21/09 18:02 
Osby Ishockeyklubb, 01/08 10:41 
Osby Ishockeyklubb, 21/06 07:09