Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Julhälsning
2020-12-23 17:29
Hej

Första halvan av säsongen är avverkad och hockeyn har ju påverkats såväl som samhället i stort.
Som ni alla vet har nu ishallen stängts fram till och med den 24/1. 
Detta innebär att vi inte kommer att ha några vanliga träningar men ledarna i resp lag kommer att se över om vi har andra möjligheter.
Vår förhoppning är givetvis att vi kan komma igång med träningar igen i slutet av januari då vi vet hur mycket spelarna och även ledarna ser fram emot detta.

Spelarna i ungdomslagen har fått en liten julklapp från föreningen för att visa lite uppskattning i dessa speciella tider.

Från ungdomssektionens sida vill vi önska alla

God jul
&
Gott nytt år!Tinghockey
2020-12-18 12:58

Vår samarbetspartner Ting Hockey är en av Sveriges ledande hockeybutiker. Personalen är välutbildade i sortimentet och kan vägleda er i era köp av hockeyprodukter. Ting Hockey har ett brett sortiment som valts ut med omsorg. Besök butiken i Tingsryd eller tinghockey.com

Eller varför inte direkt till Osby IK Team shop.Ny uppdatering kring Corona
2020-11-25 18:46
Hej

Efter ändringen som började gälla i måndags denna veckan med max 8 personer vid allmänna sammankomster får riktlinjerna även ändras kring träningar för ungdomslagen. 
Tidigare har D1 - B1 lagen inte haft några föräldrar närvarande under träning. Detta kommer nu att utökas så att även D2 och D3 berörs av detta. Spelarna får lämnas vid entren till ledare och det är enbart i undantagsfall som föräldrar följer med in i ishallen (detta måste i såna fall godkännas av ledare).

För Hockeyskolan så kommer vi att fortsätta med träningar men kommer att lägga upp ett schema på vilka tillfällen som föräldrar kan närvara. Som tidigare är det max en förälder per spelare för de föräldrar som är schemalagda. Mer information om detta kommer att gå ut separat till HS föräldrar.

Tillsammans hjälps vi åt för att minska smittspridningen.

Håll I - Håll Ut!

Ny information fr Skånes hockey
2020-11-12 20:54
Hej

Vi har nu tyvärr fått ny information angående serierna. I tillägg till tidigare information om att A-lagets serie är inställd fram tills början på januari så har vi nu fått samma besked för J18 - D pojkar.
Vi fortsätter att träna enl tidigare information och om detta ändras återkommer vi med mer information.

Info fr Skånes hockey:
Hej,
Tävlingskommittén i Skåne har beslutat att förlänga pausen av seriespel för J18 div 2, A-C samt våra flickserier.
Poolspel för D är pausade sedan tidigare.
Återstart sker tidigast 3 januari 2021 såvida de lokala restriktionerna tillåter det.

Vad gäller träning hänvisar vi till FHM´s riktlinjer för de olika åldersgrupperna. Ni hittar information om detta på FHM´s hemsida eller på Skånes Ishockeyförbunds hemsida.

Tävlingskommittén har vidare beslutat att ställa in DM-spel för alla ålderskategorier då det inte är möjligt att hinna med att spela alla matcher på den korta tid som återstår i januari.

Mer information gällande uppstart av seriespel kommer v50.

Vidare ber vi er alla att iaktta de råd och rekommendationer som myndigheterna kommit med. Vi vill inte på något sätt riskera någons hälsa och vi vill inte heller äventyra en möjlig start av serierna i januari. 

Vi håller i och håller ut!
Träningar kommande vecka
2020-10-29 18:08
Hej

Efter de senaste veckornas utveckling har vi nu i Skåne fått nya riktlinger som alla vet.
Detta påverkar organisationen på olika sätt då senior- samt juniorlagen har fått ställa in sina träningar samt matcher. För de yngre lagen innebär riktlinjerna att man fortsatt kan träna om man följer de råd som har skickats ut från folkhälsomyndigheten.

Beslutet i styrelsen är att vi tills vidare kommer att fortsätta träna för alla yngre lag, men vi kommer att dra ner på antalet träningar.
Följande gäller från v 45:
- B / C pojkar tränar två gånger i veckan
- D pojkar tränar en gång i veckan
- Hockeyskolan tränar en gång i veckan (söndagar kl 10-11)

Dessa riktlinjer gäller i första hand tills den 17/11 eller tills annat kommuniceras. 

Vi vill även återigen poängtera angående närvaro av föräldrar under träningen. För de yngsta lagen(D-lag + HS) är det max en förälder som gäller vid träningar. För B- och C pojkar ser vi helst att inga föräldrar närvarar under träningar.

Vi rekommenderar även att så många som möjligt av lagen från Hockeyskolan upp till och med D1 byter om hemma. För B- och C-pojkar kommer möjligheten fortfarande att finnas för ombyte men tänk på att det ska vara 1 meter mellan alla spelare i omklädningsrummen. Ledare kommer att hjälpa till att se till att detta fungerar. I tillägg kommer alla genomgångar av träningar att ske ute på isen eller alternativt per lag för att undvika att flera lag samlas i ett omklädningsrum.

Istiderna för v45 och v46 kommer att kommuniceras ut via de vanliga kanalerna till resp lag.

Under nästa vecka den 3/11 har vi fotografering för lagen. Vi kommer att gå vidare med fotograferingen men det kommer att komma ut ett nytt schema med mer luft mellan de olika lagen.

Har ni några frågor får ni höra av er till U-sektionen.

Paus i seriespel för A-lag-D3
2020-10-23 13:05
Hej

Se nedan information från Skånes hockey. 

Detta innebär inga matcher de två kommande helgerna för samtliga lag (gäller även om något lag har bokat en träningsmatch).

Angående träningar nästa vecka kommer följande att gälla:
- Inga träningar för lagen C1, C2, D1, D2, D3, HS
- För övriga lag återkommer vi med besked till de berörda

mvh
Ungdomssektionen

Information från Skånes Hockey
Covid-19 sprids väldigt snabbt i Skåne och hockeyn är hårt drabbad.
Flera föreningar har tvingats pausa sin verksamhet. Ishallar har stängts för sanering.
Vi har redan nu en mängd matcher pausade i flera olika serier.

Tävlingskommittén i Skånes Ishockeyförbund har därför beslutat ATT PAUSA ALLT SERIESPEL I NEDAN SERIER. Pausen gäller from idag och hela vecka 44. 
Hockeytrean Södra F
J18 div 2
A1/A2
B1/B2
C1/C2
DM - samtliga årskullar.

Onsdagen den 28 oktober görs en ny avstämning och nya besked om eventuell fortsatt paus av seriespel kommuniceras till föreningarna.
Det är vår förhoppning att seriespel kan återupptas v 45.
Mer information gällande serier som hanteras av Region Syd (J18 div1, J20 mfl) kommer inom kort.
Alla matcher kommer att sättas som uppskjutna i TSM.
Tänk på att underrätta domare som är tillsatta av er föreningar. De domare som är tillsatta av förbundet får besked av förbundet.

Övrig verksamhet, såsom träningar, camper mm beslutar föreningarna själv om. 
Tänk på att verksamhet sker i er förening i trygg och säker miljö. 
Vi ber alla att iaktta stor försiktighet. Vi rekommenderar inga resor.

Följ de uppsatta riktlinjerna.
Håll en armlängds avstånd till alla, både inom- och utomhus.
Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, i minst 20 sekunder.
Minimera tiden i omklädningsrummet, duscha hemma
Vid minsta symptom - stanna hemma!

Uppdaterad information kring Corona
2020-10-19 20:00
Hej

De senaste dagarna har det på flera håll inom Skånes hockey skett en hel del händelser där ishallar stängts ner och matcher flyttats pga Corona.

Därav vill vi återigen påpeka hur viktigt det är att vi alla hjälps åt att följa de restriktioner som finns. De generella riktlinjerna finns på denna länk:

På grund av dessa restriktioner och att det finns begränsat med utrymme för ombyte i ishallen rekommenderar vi att så många som möjligt av lagen från Hockeyskolan upp till och med D1 byter om hemma. För B- och C-pojkar kommer möjligheten fortfarande att finnas för ombyte men tänk på att det ska vara 1 meter mellan alla spelare i omklädningsrummen. Ledare kommer att hjälpa till att se till att detta fungerar. I tillägg kommer alla genomgångar av träningar att ske ute på isen eller alternativt per lag för att undvika att flera lag samlas i ett omklädningsrum.

Tills vidare gäller fortsatt riktlinjerna om att max 50 personer får närvara vid en match/träning. I dessa 50 personer ingår inte spelare, ledare samt funktionärer. 

På träningar får max en förälder närvara men vi ser gärna att så många som möjligt undviker att vara i ishallen under tiden som träningar bedrivs. Framförallt gäller detta på måndagar, onsdagar och torsdagar då det är många lag som tränar samtidigt dessa dagar.

För att efterleva riktlinjerna på ungdoms-/juniormatcher(D pojkar upp t.o.m. J18) gäller följande:
  • Hemmalaget får ha max 25 personer närvarande
  • För bortalaget gäller samma gräns
  • Ingen publik får vara på plats i ishallen förrän tidigast 15 min innan matchstart (med tanke på att det kan vara matcher innan)
  • Direkt efter avslutad match ska samtliga i publiken lämna ishallen omgående (med tanke på att det kan vara matcher efter)
Dessa restriktioner gäller tills vidare och när vi får mer information kommer vi att lägga ut hur de fortsatta matcherna ska hanteras.

mvh
Ungdomssektionen
Osby IK
Match mot Halmstad
2020-10-17 11:37
 
FACEBOOK OCH TWITTER
Hockeyskolan 20-21

Nyheter från våra lag
Team 10, 11/01 10:24 
Team 08, 05/01 18:11 
Team 08, 22/12 21:27 
Team 10, 21/12 17:41 
Team 10, 20/12 19:16 
Team 08, 13/12 21:47 
Team 10, 12/12 11:53